03.07.2014 16:22

3,9 MILIOANE EURO PENTRU ȘTIINȚĂ

Uniunea Europeană susține și domeniul științei. Republica Moldova va beneficia de finanţare europeană în valoare de 3,9 milioane de euro pentru realizarea proiectelor științifice. Banii provin din programului Comisiei Europene „Orizont 2020”.

Împreună cu alte cinci state din Balcanii de Vest, Republica Moldova a semnat, la Bruxelles, un acord prin care aderă la cel mai important program al Uniunii Europene pentru cercetare şi inovare – „Orizont 2020”, al cărei buget total este de 80 miliarde de euro. Potrivit comisarului european pentru cercetare, inovare şi ştiinţă, Maire Geoghegan-Quinn, „acordurile semnate sunt bune pentru aceste state şi pentru UE. Deoarece, consolidarea cooperării în cercetare şi inovare va crea noi oportunităţi de creştere, competitivitate şi locuri de muncă”,a spus comisarul.
Prin semnarea acestui accord, Republica Moldova şi-a asigurat accesul deplin la noul program de șapte ani al Uniunii Europene pentru cercetare și inovație, Horizon 2020. Din partea Republicii Moldova, documentul a fost semnat de preşedintele Academiei de Ştiinţe, Gheorghe Duca.

Comentarii