24.06.2014 19:51

BANI EUROPENI PENTRU SĂNĂTATE

Uniunea Europeană a oferit Moldovei un grant adițional de șase milioane de euro pentru sectorul sănătății. Banii sunt acordați pentru fortificarea sistemului de sănătate și alinierea acestuia la standarde europene. Ministerul Sănătății a obținut acești bani ca urmare a respectării tuturor condițiilor stipulate în Acordul de finanțare.

Banii, oferiți de Uniunea Europeană au fost folosiți pentru modernizarea Serviciului de Sănătate Publică precum și pentru crearea și dotarea cu echipament modern a Centrului Universitar de Simulare în Instruirea Medicală, deschis în august 2013. Astfel, pentru construcția edificiului s-au cheltuit 1,4 mil. euro iar alte 3 mil. euro au fost cheltuite pentru dotarea Centrului cu echipament de instruire. Potrivit oficialilor europeni, acest centru este cel mai bun și nu se compară cu cele din Ukraina și chiar România.

Sistemul de sănătate din Republica Moldova a beneficiat de asistență financiară din partea UE pe parcursul anilor 2008 – 2009 în valoare totală de 49 mil. 450 mii euro în cadrul Programului de Suport Bugetar și alte 3 mil. 150 mii euro pentru asistență tehnică.

Comentarii