30.05.2016 13:03

8 iunie - Ziua internațională a expozițiilor!

Pentru prima dată în istorie, 8 iunie 2016 a fost proclamată Ziua Mondială a Expozițiilor!

La inițiativa UFI (Asociația Globală a Industriei de Expozitii, Paris), reprezentanții businessului expozițional, 29 de asociații expoziționale naționale din Asia, America, Africa, Orientul Mijlociu și Europa, au decis să-și unească eforturile pentru a arăta lumii rolul industriei de expoziții în economia mondială.

Obiectivul principal al acestei inițiative este de a atrage atenția societății asupra industriei de expoziții, importanței acestora pentru mediul de afaceri și, implicit, asupra dezvoltării economice a regiunilor și a țărilor în ansamblu. Prin organizarea Zilei Mondiale a Expozițiilor se dorește de a transmite publicului larg informații ample, care vor ajuta la promovarea indistriei expoziționale.

Inițiatorul evenimentului - Organizația Mondială a Industriei de Expoziții (UFI) - a fost înfiintat în 1925. Aceasta reunește 680 de centre și companii expoziționale din 83 de țări ale lumii. Anual, membrii UFI organizează aproximativ 40 de mii de expoziții. In fiecare zi, în lume, sunt organizate în medie 85 de expoziții.

Cele mai mari evenimente expoziționale din întreaga lume sunt vizitate anual de 260 de milioane de oameni. Suprafața totală pe care se desfășoară toate expozițiile din întreaga lume este de 124 de milioane de metri pătrați sau echivalentul a 30 de mii de terenuri de fotbal. Participanții și vizitatorii expozițiilor cheltuiesc aproximativ 100 de miliarde de euro pe an. Numărul de angajați implicați în industria de expoziții din întreaga lume ajunge la 700 de mii de persoane.

Centrul Internațional de Expoziții «Moldexpo», în calitate de membru al UFI, susține această inițiativă. Urmând tradițiile Asociației Internaționale, timp de 20 de ani de activitate, C.I.E. «Moldexpo» a desfășurat 380 de evenimente expoziționale, la care au participat 30,8 mii de companii și care au fost vizitate de peste trei milioane de oameni.

Centrul Internațional de Expoziții "Moldexpo" împărtășește principiile de bază ale industriei de expoziții:

  • Expozițiile sunt cel mai eficient instrument de marketing, în special pentru întreprinderile mici și mijlocii.
  • Expozițiile stimulează inovațiile și îmbunătățesc competitivitatea atât a companiilor, cât și a întregii economii.
  • Expozițiile contribuie la dezvoltarea comerțului și consolidarea relațiilor de afaceri internaționale.
  • Expozițiile contribuie în mod activ la creșterea economică, joacă un rol important în dezvoltarea socială și economică a țării.
  • Calitatea cea mai valoroasă și atractivă a expozițiilor este bisnessul "față în față", constituind un spațiu al relațiilor interumane.


Suntem siguri că, expozițiile au dimensiune umană, anume aici poate fi creată o platformă eficientă pentru un dialog constructiv și de stabilire a contactelor noi, ceea ce înseamnă că expozițiile sunt o industrie în beneficiul oamenilor!


A.Andronic,
Director general al C.I.E. "Moldexpo" S.A.


Comentarii