17.10.2014 14:49

A AVUT LOC FORUMUL ÎNTREPRINDERILOR MICI ȘI MIJLOCII

Cel mai mare forum al Întreprinderilor Mici și Mijlocii și-a început astăzi lucrările. Evenimentul se află la cea de a V-a ediție. Forumul este organizat pentru a genera schimb de experienţă şi dialog despre necesitatea de finanţare a întreprinderilor. Astfel, în cadrul unei expoziții, organizată în prima jumătate a zilei, participanții la eveniment au avut posibilitatea să stabilească contacte cu reprezentanți ai instituțiilor finanțatoare dar și să discute problemele mediului de afaceri din Moldova.

La eveniment au participat reprezentanţi ai ministerelor de resort, ai instituțiilor financiare moldoveneşti şi internaţionale, ai întreprinderilor Mici și Mijlocii, precum şi experţi în domeniul finanțării. Potrivit directorului ADR Nord, Ion Bodrug, organizarea unor astfel de evenimente sunt foarte eficace pentru dezvoltarea mediului de afaceri. Astăzi, de exemplu, agenții economici au identificat împreună cele mai strigente probleme cu care se confruntă în prezent, cum ar fi rata dobândei la luarea creditelor, acestea urmând să fie prezentate într-un raport Parlamentului.

Ediția de anul viitor va avea loc, cel mai probabil, la Bălți. În total, la cele cinci ediții ale forumului au participat peste 700 de agenți economici din toate regiunile țării, inclusiv UTA Găgăuzia și regiunea transnistreană. Potrivit Biroului Național de Statistică, sectorul ÎMM din țara noastră deține 97,7% din totalul întreprinderilor din țară, asigură 56,2% locuri de muncă și are o contribuție la PIB de doar 28,3%.

Comentarii