17.07.2014 11:34

AFACERE CU PISCINĂ: PROFIT RISCANT

În Chișinău zonele de agrement apar ca ciupercile după ploaie. Însă moldovenii din satele și raioanele țarii întâlnesc mai rar acest lux. Un om de afaceri din satul Varnița, în urmă cu trei ani și-a deschis un centru de agrement cu piscine și cafenele, care este vizitat de locuitorii din sat, dar și de cei din localitățile din împrejurile. Afacere însă pe cât de profitabilă ar părea, pe atât și de riscantă poate fi.

Constantin Trifan, originar din satul Varnița, a decis în urmă cu trei ani să deschidă în satul natal un loc de odihnă pentru săteni. Treptat el a construit o fântână cu ape minerale, trei piscine, mai multe cafenele și cîteva terenuri de joacă pentru copii. Investiția a constituit peste un milion de lei, ajutat fiind de rudele din străinătate. Omul de afaceri a mai apelat și la un grant de 200 000 de lei oferit de programul pentru atragerea remitențelor în economie PARE 1+1. Pentru a recupera investiția, locul de agrement trebuie să fie deschis pentru vizitatori încă aproximativ cinci ani.

Marele beneficiu al afacerii este că vizitatorii nu sunt doar din staul Varnița, ci printre vizitatori se numără și locuitoriiorașului Bender. Acest lucru se datoriază faptului că centrul de agrement este amplasat foarte aproape de orașul Bender.

Această activitate economică, este și destul de riscantă, spune proprietarul. Piscina poate aduce venit doar trei luni din sozonul estival, însă necesită investiții pe tot parcursul anului. Totodată, vara aceasta a fost mai răcoroasă ca de obicei, iar numărul clienților a scăzut considerabil.

Prețul pentru o zi petrecută la piscină pentru maturi este de 115 lei, iar copiiachită de două ori mai puțin.

Comentarii