15.07.2014 16:05

AFACERE EXOTICĂ ÎN MOLDOVA

În Republica Moldova există și ferme exotice de succes. Este vorba despre un antreprenor din raionul Orhei care și-a deschis o fermă de melci, chiar dacă nu există o piață internă pentru acest domeniu. Mai multe despre controversata afacere aflași în materialul următor.

Fascinat de bucatele din melci pe care le-a în cercat în timp ce muncea peste hotarele țării, Vilan Ciubotaru a hotărât să se întoarcă acasă și să își deschidă o fermă de melci. După câțiva ani de muncă și de acumulare a cunoștințelor în acest domeniu, astăzi fermierul a ajuns să exporte 90 la sută din productia sa, adică 5-10 tone de melci anual în Uniunea Eoropeană, la un preț care variază de la 1 până la 3 euro.
Melcii sunt un deliciu culinar, care abia începe să fie inclus în meniurile moldovenești, iar directorii restaurantelor de la noi cumpără doar 10 kg de melci lunar. Costul unei gustări din melci în restaurantele din capitală este de aproximativ 250 de lei. Cu toate acestea, antreprenorul dorește să cucerească piața autohtonă. Însă, pentru aceasta are nevoie de o minifabrică de prelucrare a melcilor, care i-ar da posibilitatea să prepare bucate din melci care ar putea nimeri în supermarketurile din capitală la prețuri accesibile.

Comentarii