23.07.2014 16:29

AGRICULTORII MOLDOVENI, SPRIJINIȚI DE SUA

SUA vine în ajutorul agricultorilor moldoveni cu 10 milioane de dolari , în contextul sistării livrărilor de fructe și conserve moldovenești pe piața rusească. potrivit unui comunicat de presă al Ambasadei SUA în Moldova, citat de IPN.

Banii vor fi alocaţi pentru sporirea competitivităţii agriculturii de valoare înaltă, în special a merelor, strugurilor de masă, produselor cultivate în seră, a piersicilor şi cireşelor. Eforturile de asistenţă vizează instruirea producătorilor moldoveni în ceea ce priveşte tehnologiile de păstrare la rece a fructelor, care ar permite extinderea termenului de valabilitate al produselor.
În comunicat se mai menţionează că, SUA oferă producătorilor din Moldova instrumentele necesare pentru a putea concura pe pieţele externe, încurajându-i să profite de Acordul de Liber Schimb Aprofundat şi Cuprinzător şi susţinând astfel creşterea economică durabilă a țării.
Precizăm că din 2011, SUA au investit 7,8 milioane de dolari în infrastructura post-recoltare pentru trei lanţuri agricole de valoare înaltă.

Comentarii