16.09.2014 08:50

AJUTOR ÎN DOMENIUL ADMINISTRĂRII RESURSELOR ENERGETICE ȘI ACVATICE

Israelul va sprijini Republica Moldova în domeniul admnistrării resurselor energetice și acvatice. Subiectul a fost discutat în cadrul unei întrevederi, care a avut loc între premierul Iurie Leancă şi Silvan Shalom, viceprim-ministru, ministru al Infrastructurii Energiei şi Resurselor Acvatice al Israelului. În cadrul întâlnirii, autoritățile din Israel și-au exprimat disponibilitatea de a transfera Moldovei experienţa sa în domeniul diversificării resurselor energetice şi acvatice.

Oficialul de la Tel Aviv a exprimat interesul autorităților israeliene în sprijinirea ţării noastre, prin faptul că apreciază eforturile Moldovei de a deveni un stat european. Totodată, Iurie Leancă a subliniat succesele obținute de statul israelian în soluționarea problemei stringente la capitolul aprovizionarea cu apă într-un pustiu, pe când noi, având destule resurse, stagnăm la acest capitol.
Părțile au discutat şi despre reușitele Israelului în domeniul diversificării surselor energetice și posibilitățile de transferare a celor mai bune practici instituțiilor responsabile de la Chișinău.
Delegaţia din Israel întreprinde o vizită în Republica Moldova la invitația vicepremierului, ministrului Afacerilor Externe și Integrării Europene, Natalia Gherman. Delegaţia israeliană este compusă din mai mulţi experţi, reprezentanţi ai agenţiilor naţionale responsabile de administrarea resurselor acvatice şi a celor energetice, care vor colabora cu autorităţile de la Chişinău, în cadrul unor grupuri interdepartamentale, care vor fi create în curând între cele două părţi.

Comentarii