29.10.2014 09:01

ALCOOLUL ȘI ȚIGĂRILE, COMERCIALIZATE SUB UN NOU MARCAJ! TIMBRELE DE ACCIZ, ÎN PROCES DE MODERNIZARE

Timbrele de acciz se află în proces de modernizare. O activitate de acest gen a fost lansată de Î.S. „Fiscservinform”. Potrivit instituției, marcarea producţiei alcoolice şi de tutungerie originare din Republica Moldova, precum şi a celei de import constituie o condiţie obligatorie pentru comercializarea acestor mărfuri pe teritoriul republicii.

Potrivit „Fiscservinform” „Timbrul de acciz” se modernizează fiecare 4-5 ani, prin schimbarea design-ului şi introducerea unor noi elemente de securitate. În acest mod are loc creşterea nivelului de securizare suplimentară a sistemului de distribuire şi comercializare a producţiei supuse accizelor, contracararea fenomenului de contrafacere a timbrelor menţionate și totodată, conformarea la standardele Uniunii Europene prin adaptarea dimensiunilor, designului, elementelor de protecţie la tehnologiile de protecţie şi principiile de evidenţă digitală existente astăzi în ţările membre a UE.

Astfel, necesitatea substituirii timbrelor de acciz existente cu altele noi este indispensabilă. Reamintim, că timbrele de acciz actuale au fost implementate în circulaţie începînd cu 1 aprilie 2010.

Comentarii