30.07.2014 12:12

AM PUTEA EXPORTA LIBER ÎN CHINA

Republica Moldova și China ar putea samna un acord bilateral de comerț liber. Potrivit comunicatului de presă remis de ministerul Economiei, necesitatea lansării negocierilor, privind semnarea unui asemenea acord, a fost pusă în discuție la întrevederea ministrului Economiei Andrian Candu cu Ambasadorul Republicii Populare Chineze în Republica Moldova, E.S. Tong Mingtao.

În acest sens, Andrian Candu a confirmat disponibilitatea țării noastre de a intensifica dialogul cu China. La rândul său, Tong Mingtao, a subliniat importanță majoră pe care o acordă China cooperării între cele două state, urmărind să devină un partener cheie pentru Republica Moldova. Oficialii au mai convenit să continue dialogul politic interguvernamental pe toate filierele, mai ales, în perspectiva lansării unor discuții, privind eventualitatea încheierii unui acord de liber schimb între cele două state.
Potrivit publicației Infomarket, cu referire la datele Biroului Național de Statistică, în ultimii ani, exportul de producție moldovenească în China a crescut de aproape 11 ori – de la 0,6 mil dolari la 6,5 mil dolari, iar în primul trimestru al anului curent, China a ocupat locul 4 în lista celor mai importanți parteneri comerciali ai Moldovei.

Comentarii