02.09.2014 13:50

AMNISTIE PENTRU BUGETARII ROMÂNI

În prag de alegeri prezidenţiale, Guvernul român patentează amnistia fiscală generală pentru bugetari. Decizia a fost luată de către senatoriii români în urmă cu o zi și prevede scutirea de la restituirea sumelor din venituri salariale, constatate nelegale, de la cadrele didactice la întregul personal bugetar. Iniţiativa a fost adoptată cu 122 de voturi ”pentru” şi două abţineri, decizia finală urmând să fie luată de Camera Deputaţilor.

Amnistia fiscală generală este îndreptată către toţi bugetarii din sectorul educațional, cadrele medicale, reprezentanţiii administraţiei publice locale şi alte categorii de bugetari, care au obţinut venituri de natură salarială, constatate a fi nelegale prin rapoartele Curţii de Conturi sau alte instituţii de control, aceştia fiind eliberați de la restituirea sumelor.
Potrivit preşedintelui Comisiei de muncă din România, Liviu Pop, amendamentul care stabileşte o amnistie fiscală generală a fost votat în urma cererii de reexaminare a Legii salarizării unitare, pe baza căreia s-au acordat sporuri ilegale.
Amendamentul propus de Comisia pentru muncă a făcut ca Guvernul să fie în favoarea actului normativ și autoritățile române consideră că această măsură ar fi o reparaţie pentru bugetari.

Comentarii