10.07.2014 16:05

ANTREPRENORII SOLICITĂ LICENȚE ON-LINE

96 la sută dintre antreprenori au depus online cerere de a obșine licență pentru activitate. Cel puțin așa arată datele Centrului de Guvernare Electronică. Potrivit unui infografic, rata cererilor online a crescut cu 46.97 la sută în prima jumătate a anului.

Precizăm că serviciul „e-Licenţiere” a fost lansat de Centrul de Guvernare Electrpnică în parteneriat cu Ministerul Economiei și Camera de Licențiere din Moldova. Acesta permite antreprenorilor să se licențieze în format electronic, fără ca agenții economici să se deplaseze din regiuni la Chişinău, și să acceseze mai multe servicii, precum depunerea unei cereri de eliberare de licenţă,reperfectarea sau prelungirea licenţei.
Cerearea depusă de agentul economic este examinată de Camera de Licențiere, după care acesta este anunţat prin e-mail despre decizia autorității. În cazul aprobării cererii, agentul economic poate achita taxele pentru licență la orice bancă, iar documentul îl poate primi la Camera de Licențiere sau chiar prin poștă.

Comentarii