12.09.2014 14:02

APROBAT! PRODUCĂTORII DE FRUCTE VOR PRIMI SPRIJIN FINANCIAR

Regulamentul privind modul de acordare a sprijinului financiar producătorilor de fructe a intrat de astăzi în vigoare, fiind publicat în Monitorul Oficial. Suma prevăzută pentru compensații este de 138 de milioane de lei, chiar dacă, potrivit deciziei Guvernului din 3 septembrie, aceasta ajungea la 146 de milioane de lei.

Potrivit ministrului Agriculturii și Industriei Alimentare, cele 8 milioane au fost reduse deoarece această sumă nu includea compensațiile pentru producătorii de legume. Astfel, pentru fiecare kilogram de prune, comercializat întreprinderilor de procesare, agricultorii vor primi câte un leu și 20 de bani, iar pentru un kilogram de mere - câte un leu și 50 de bani.

Instituția responsabilă de acordare a sprijinului financiar este Agenția de Intervenții și Plăți pentru Agricultură care va crea comisii speciale pentru colectarea și verificarea dosarelor. Producătorii pot depune dosarele până la 15 octombrie 2014, după care peste 10 zile vor primi răspuns dacă au fost acceptați sau nu.

Comentarii