24.10.2014 09:46

AU PREZENTAT DECLARAȚII FALSE PE VENIT?! ȘASE MINIȘTRI ÎN VIZORUL CNI

Comisia Naţională de Integritate (CNI) a decis joi să iniţieze procedura de verificare a veniturilor şi averii a şase miniştri, suspectaţi de prezentarea declaraţiilor false în declaraţiile de venit. Şeful serviciului de presă al CNI, Cristina Dumbravan, a declarat că "controlul va fi efectuat reieşind din informaţiile publicate în unele surse mass-media", relatează agenția Infotag.

"Verificarea va dura, conform diferitor date, de la 1 la 3 luni. Toată informaţia colectată CNI o va prezenta Procuraturii Generale, care în cazul depistării încălcărilor va intenta în privinţa acestor demnitari dosare penale în baza art. 352(1) "Falsul în declaraţii". Următoarele acţiuni nu fac parte din competenţa CNI", a menţionat șeful serviciului de presă al CNI.

Conform Codului Penal, în cazul în care vinovăţia funcţionarilor va fi demonstrată, ei riscă o amendă de până la 12 mii de lei sau pedeapsa cu închisoarea pe un termen de până al 1 an cu lipsirea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau activitate pe un termen de până la 5 ani.

Comentarii