31.10.2014 09:46

AUTOMOBILUL ZBURĂTOR DEJA EXISTĂ! IATĂ CUM ARATĂ

Primu avion zburator din lume, AeroMobil 3.0 a fost prezentat la festivalul de inovatii Pioneers Festival, desfasurat recent la Viena. Pe sosea, masina poate dezvolta o viteza de 160 km/ora. Transformat in avion prin deschiderea aripilor, autoturismul poate zbura cu pana la 200 km/ora.

Pentru a achizitiona o astfel de masina, este nevoie de licenta de pilot, dar co-fondatorul companiei slovace AeroMobil sustine ca un astfel de document nu este greu de obtinut, scrie incomemagazine.ro.

E adevarat, intreprinderea nu accepta, deocamdata, comenzi, pentru ca intentioneaza lansarea productiei in serie a noii lor masini.

"Suntem si ne dorim sa ramanem o companie serioasa. Nu este o jucarie pentru copii. Si nu confectionam decoruri pentru un film hollywoodian", a spus managerul intreprinderii slovace.

Incepand din noiembrie anul curent, ineditul mijloc de transport se afla in fata de teste de zbor in conditii meteorologice reale.

Automobilul se alimenteaza cu benzina obisnuita. Pentru a se ridica in aer, masina are nevoie de o "pista" de 50 de metri.

Comentarii