24.10.2014 10:06

BANCA EUROPEANĂ DE INVESTIȚII, ACUM ȘI LA CHIȘINĂU

Banca Europeană de Investiții a anunțat că-și deschide reprezentanță în Republica Moldova. Evenimentul de inaugurare se va desfășura luni, 27 octombrie.

BEI este instituția de creditare pe termen lung a Uniunii Europene și este deținută de către statele membre ale UE. Autoritățile de la Chișinău susțin că deschiderea reprezentanţei la Chişinău va îmbunătăţi simţitor mediul de afaceri, va accelera dezvoltarea şi implementarea proiectelor finanţate de BEI şi le va oferi o vizibilitate mai mare.

La Forumul Investițional, desfășurat în iunie, curent, la Chișinău, vicepreşedintele BEI, Wilhelm Molterer, a declarat că instituţia se angajează să ofere măsuri de sprijin privind implementarea acordului de liber schimb pe care l-a semnat Republica Moldova cu UE.

BEI a acordat aproape 500 milioane de euro pentru Republica Moldova pentru a sprijini dezvoltarea sectorului privat, a infrastructurii și a mediului de la evenimentele din 2007. De altfel, țara noastrăse bucură de cel mai mare volum de creditare a BEI pe cap de locuitor între țările Parteneriatului Estic.

Comentarii