07.10.2016 12:46

Belarus a interzis importul cărnii de porc din Moldova

Belarus a interzis importul cărnii de porc din Republica Moldova din cauza focarelor de pestă porcină africană din țara noastră, informează NOI.md.

Potrivit Departamentului pentru control veterinar și supraveghere alimentară al Ministerului Agriculturii și Alimentației din Belarus, interdicția a fost impusă din 7 octombrie în legătură cu înregistrarea pe teritoriul Moldovei a cazurilor de îmbolnăvire cu pestă porcină africană.

În aceste condiții, Belarus a introdus restricții temporare la importul porcilor vii, spermei de porci, cărnii de porc și produselor procesate, cărnii de mistreț, trofeelor de vînătoare obținute de la animalele reciptive la boală din Moldova.

Restricțiile se referă și la importul de aditivi alimentari pentru animale de origine vegetală și animală, inclusiv din pasăre și pește, utilajului pentru transportarea suinilor și producției de origine animală, a utilajului pentru întreținerea și sacrificarea porcilor. De asemenea, restricțiile vizează și importul de aditivi alimementari pentru pisici și cîini, dar și a hranei pentru aceste animale fabricate din materie primă din Moldova, care nu a trecut prelucrarea termică.

Autoritățile belaruse au declarat, de asemenea, despre necesitatea întreprinderii măsurilor suplimentare pentru asigurarea protecției biologice a complexelor mari de creștere a suinilor, precum și a fermelor și gospodăriilor de creștere a porcilor de toate formele de proprietate.

 

SURSA

Comentarii