04.11.2014 13:46

BERD A ACORDAT 25 MILIOANE DE DOLARI PENTRU INDUSTRIA OLEAGINOASĂ

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare continuă să investească în Republica Moldova. De această dată, BERD a acordat un împrumut de 25 milioane de dolari americani companiei Trans-Oil Group, lider în exportul de cereale și un important prelucrător de oleginoase din Republica Moldova.

Potrivit directorului BERD pentru industria agroalimentară, acest împrumut va permite Trans-Oil Group să-şi extindă terminalul de cereale în portul Giurgiulești pe Dunăre și să achiziționeze și să modernizeze depozitul de cereale în portul vecin din Reni.

Aceasta, de asemenea, va ajuta compania să stabilească relații cu mai mulți agricultori și să le ofere consultanță tehnică privind agricultura durabilă și profitabilă. Elevatoarele din Moldova vor fi disponibile pentru închiriere de către terți pentru volume de 250.000 de tone sau mai mult.

Menționăm că la începutul lunii august, BERD a anunțat despre faptul că analizează posibilitatea de a acorda 23 milioane dolari, echivalentul a 17,2 milioane celui mai mare producător de ulei de masă din Moldova, Trans-Oil Group.

Comentarii