19.10.2016 07:05

Blocaje la tranzitul marfurilor moldovenesti prin Ucraina

De cateva zile transportatorii auto care livreaza marfa in Rusia si in alte state CSI nu mai au autorizatii de tranzit prin Ucraina. Se intampla la mai putin de o luna de la precedenta situatie de acest fel.

"Am aflat si eu de la mai multi tramsportatori ca autorizatiile s-au epuizat din nou. E o probleme majora in conditiile actuale cand multi agenti economici vor sa-si exporte marfa marfa in Rusia sau in alte state", spune Dumitru Albuleasca, director executiv la Uniunea Transportatorilor si Drumarilor (UTD) din Republica Moldova, scrie Mold-Street.com.

Potrivit acestuia autoritatile ar trebui sa fie mai insistente in solutionarea problemei. Totodata el sustine ca pentru a evita astfel de situatii solutia ar fi liberalizarea tranzitului.

"Se duc negocieri cu Ucraina, atat pentru ca sa fie elberate noi autorizatii de tranzit. Problema este ca numarul acestora trebuie sa fie la paritate: cate elibereaza Moldova pentru transportatorii din Ucraina, atatea ar urma sa elibereze si autoritatile de la Kiev. Ucrainenii insa folosesc un numar mai mic de doua ori decat transportatorii din Moldova", a explicat un oficial de la ANTA.

SURSA

Comentarii