22.09.2014 09:43

BM PRELUNGEȘTE ASITENȚA FINANCIARĂ

Banca Mondială va susține Republica Moldova prin asistență financiară și tehnică în valoare de 450 milioane de dolari în următorii trei ani. Despre aceasta a anunțat astăzi Laura Tuck, vicepreședintele Băncii Mondiale pentru Europa și Asia Centrală în cadrul întâlnirii cu premierul Iurie Leancă.

Banii vor fi orientați spre modernizarea și dezvoltarea educației, sectorul de sănătate, competitivității în agricultură și pentru reforma sectorului energetic. De altfel, aceste obiective sunt prevăzute în Strategia grupului Băncii Mondiale de parteneriat cu ţara pentru Republica Moldova în anii fiscali 2014-2017.

Considerăm că sporirea competitivității în economie va fi absolută critică în viitorul apropiat. În următorii șapte ani trebuie să depășim situația dificilă pe care o parcurg unele țări în relațiile comerciale bilaterale. Dacă dorim să avem avantaje, trebuie să continuăm reformele structurale.

Premierul Iurie Leancă susține că Guvernul RM are o viziune comună cu BM în ceea ce privește dezvoltarea economică de mai departe a țării noastre.

Vicepreședintele Băncii Mondiale pentru Europa și Asia Centrală, Laura Tuck, efectuează o vizită în Belarus, Ucraina și Moldova în perioada 15-24 septembrie 2014. Scopul vizitei în regiune este de a discuta problemele de dezvoltare prioritare în fiecare din aceste țări, precum și implementarea programelor în derulare ale BM. Aceasta este prima vizită oficială a Laurei Tuck în Belarus, Ucraina și Moldova după debutul mandatului său de vicepreședinte pentru Europa și Asia Centrală în septembrie 2013.

Comentarii