02.12.2014 16:16

BNM A INSTITUIT ADMINISTRARE SPECIALĂ ASUPRA BĂNCII SOCIALE

Banca Națională a Moldovei a instituit administrare specială asupra BC “Banca Socială” SA, anunță un comunicat plasat pe site-ul instituției financiare.

Administrarea specială a început în data de 30.11.2014, ora 17.00, și are la bază Hotărârea Consiliului de Administrație al Băncii Naționale a Moldovei.


Administrator special a fost numit Matei Dohotaru. Pe perioada administrării speciale, drepturile şi obligaţiunile acţionarilor, Consiliului, Preşedintelui şi ale administratorilor se suspendă şi se exercită de către administratorul special.


Ieri, când Guvernatorul BNM a declarat despre intrarea Băncii de Economii sub administrare specială și preluarea controlului statului asupra băncii., Drăguțanu s-a referit și la Banca Socială și relația strânsă și directă pe piața interbancară a acesteia cu Banca de Economii.

Dlui a relatat că instituirea administrării speciale la Banca Socială este o măsură preventivă și că BNM vrea să verifice modul în care au fost efectuate operațiunile între aceste 2 bănci, scrie bancamea.md.


Guvernatorul BNM a asigurat că "Banca de Economii și Banca Socială funcționează în regim normal și au tot sprijinul necesar din partea Guvernului și al BNM pentru a-și onora obligațiile".

Comentarii