30.10.2014 10:48

BNM I-A REFUZAT MILIONARULUI GRINȘPUN, SOLICITAREA DE CUMPĂRARE A UNEI COTE LA EUROCREDITBANK

Banca Națională a Moldovei nu a eliberat cetățeanului Emmanuil Grinşpun permisiunea de achiziționare a unei cote substanțiale în capitalul social al B.C. „EuroCreditBank” şi nici nu a început examinarea actelor, se arată într-un comunicat special difuzat de Banca Naţională a Moldovei în legătură cu vînzarea „EuroCreditBank”.

În comunicat se menţionează că BNM a recepționat o cerere din partea cetățeanului Emmanuil Grinşpun cu privire la procurarea unei cote substanțiale ce depășește nivelul de 50% din capitalul social al B.C. „EuroCreditBank”.

În baza Legii instituțiilor financiare și a Regulamentului cu privire la deținerea cotelor de participare în capitalul social al băncii, solicitantul trebuia să prezinte la BNM un set de documente. Prin intermediul acestora, achizitorul potențial urmează să demonstreze că situaţia lui financiară este adecvată pentru administrarea băncii.


Precizăm că pe 17 octombrie, la Bursa de Valori a Moldovei, statul a reușit să-și vândă participația de 21,02% pe care o deținea la EuroCreditBank, iar cel care a achiziționat-o a fost un cetățean irakian. Ulterior, Milionarul moldovean Emanuil Grinşpun a declarat pentru deschide.md că intenționează să cumpere EuroCreditBank și că acesta a depus o solicitare la BNM de achiziție a unei cote substanțiale la EuroCreditBank, însă deocamdată permisiunea de achiziție nu a fost acordată din motiv că pachetul de documente depus la BNM ar fi fost incomplet.

Comentarii