28.10.2014 12:16

BUGETUL DE STAT (IANUARIE-SEPTEMBRIE 2014)

Veniturile bugetului de stat în primele nouă luni ale anului au fost de aproape 20 miliarde de lei. Însă, această sumă este cu 1,1% sau 230,3 milioane de lei mai mică decât a fost planificat pentru această perioadă. Potrivit datelor Ministerului Finanţelor, veniturile de bază ale bugetului de stat în această perioadă au fost de peste 17 miliarde 500 milioane de lei, o sumă mai mică cu 0,5% decât a fost planificată. Astfel, veniturile totale au fost acumulate de la instituţiile de stat finanţate la buget, din fondurile speciale, precum și din proiectele finanţate din surse externe și din granturi interne și externe.

Totodată, cheltuielile bugetului de stat al Moldovei, în perioada ianuarie-septembrie 2014 au fost de peste 20 miliarde de lei, cu 10,3% mai puţin decât a fost planificat.

Însă, deficitul bugetului de stat al Moldovei pentru primele 9 luni ale anului a fost de 615,1 mln lei şi a fost acoperit din contul vânzării hârtiilor de valoare de stat , al împrumuturilor externe,al privatizării proprietăţii de stat, dar și din alte surse.

Comentarii