03.07.2014 16:14

BUSINESS, ÎNGROPAT DE STAT

Businessul din Moldova este deseori zguduit chiar de cei de la conducerea țării. Puțini moldoveni decid să se avînte în acest labirint. Cele mai mistuitoare probleme pe care le întâlnesc antrepreprenorii este birocrația și concurența neloială atunci cînd vine vorba de susținerea financiară din partea statului.

Îndeletinicirea din familie și dragostrea pentru animale i-a convins pe frații Luchian să revină acasă din străinătate și să-și inițieze propria afacere. Tinerii, timp de 1 an au construit, de la zero, o fermă de vaci, în satul Cuizăuca din raionul Rezina. Pentru aceasta au investit 3 milioane de lei, sumă care a inclus: procurarea terenului și a utilajului, construcția fermei, asigurarea cu furaje și importul a zece capete de vite din Germania.

Anul acesta în fondul de subvenționare au fost alocați 500 milioane de lei. Însă cu o lună în urmă președintele Uniunii Producătorilor din RM, Alexandru Slusari, a declarat pentru MBC că acest fond a fost deja în mare parte epuizat. În acest mod fermierii nu mai pot spera la acest ajutor.

Comentarii