31.05.2014 12:04

BUSINESS WEEK 2014, LANSAT LA CHIȘINĂU

Astăzi la Chișinău s-a lansat cel mai important eveniment investițional al anului 2014 - ”Moldova Business Week”. Evenimentul are menirea să intensifice fluxurile investiţionale în Republica Moldova prin atragerea atenţiei investitorilor, promovarea proiectelor investiţionale, facilitarea dialogului între investitori şi companiile locale. Cu acest prilej în Chișinău vor sosi înalți oficiali ai Uniunii Europene, precum și reprezentanți ai unor instituții financiare europene.

Bugetul „Moldova Business Week 2014” se estimează la 300 de mii de lei.

Săptămâna investițională a demarat cu Forumul exportatorilor. Acesta a întrunit top 100 de exportatori ai anului 2013, reprezentanți ai statului și invitați străini, precum și asociații de business. Totodată, "Moldova Business Week 2014” va include sesiunea de la Chişinău a Forumului Economic Vienez, mai multe mese rotunde privind perspectivele regiunilor de dezvoltare, precum şi expoziţia cu genericul „Potenţialul investiţional al regiunilor şi companiilor locale”.

De asemenea, în cadrul MBW va fi prezentat conceptul participării Republicii Moldova la World Expo Milano 2015 și va fi prezentata, în premieră, macheta pavilionului național, ce urmează a fi instalat la expoziția mondială.

Pe data de 9 iunie, vor fi organizate mai multe seminare paralele în regiunile de dezvoltare ale țării și anume în Nord, Centru, Sud, UTA Găgăuzia și Coșnița.

OCTAVIAN CALMÂC: “Vor fi descrise toate programele de asistenta tehnica de care beneficiaza Republica Moldova, in special in domeniul agriculturii pentru că se atesta o problema de absorbtie a fondurilor. Calitatea planurilro de afaceri este destul de joasa si nu corespound rigorilor acestor poriecte. De aceea ne propunem sa ridicam nivelul de pregatire a documentelor pentru absorbtia granturilor si creditelor, pentru accesarea acestor fonduri”.

Punctul culminant al forumului „Moldova Business Week” îl va constitui conferința investițională Uniunea Europeană-Republica Moldova, planificată pentru 12 iunie, la care va participa și președintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, însoțit de înalți funcționari europeni.

La Conferință se va discuta în detalii despre Acordul de Asociere și cel de Comerț Liber, impactul integrării economice europene pentru mediul de afaceri și cel investițional din Moldova.

Comentarii