11.06.2014 15:23

CARNEA DIN MOLDOVA ESTE SUPUSĂ UNUI CONTROL RIGUROS

Carnea produsă în Moldova este supusă unui control mai riguros atunci când ajunge pe piața din Rusia. Recent Serviciul Epidemiologic de Stat din Federația Rusă a înăsprit monitorizarea calității produselor din carne importate din Moldova.

Serviciul Sanitar epidemiologic a inclus în regim de control sporit carnea de ovine exportată de către compania IDT din loc. Bardar, din Republica Moldova în Rusia.

După cum se menționează într-o dispoziție semnată de instituția sanitară, controlul sporit este dictat de depistarea primară în carnea de ovine a companiei IDT, a unor substanțe interzise. La fel se presupune că în aceste produse ar fi fost depistate microorganisme aerobice și anaerobice. Mai simplu spus, bacterii de drojdii și ciuperci de mucegai.

Din motiv similar a fost introdus control suplimentar și pentru carnea de porc.

Pe lângă marfa din Moldova, sub control sporit și chiar suspendarea importului au nimerit carnea, cașcavalul, crevetele și pește din țări precum Armenia, Norvegia, Vietnam, Brazilia, Canada, China, Olanda, și altele. În total în listă sunt 14 companii importatoare.

Comentarii