27.02.2015 15:57

Cât costă un spațiu comercial din Chișinău și cum este ales de antreprenori

Pe parcursul anului 2014 piaţa imobiliară din Republica Moldova s-a caracterizat prin oferta mare și stabilitatea preţurilor. Cu toate acestea, tinerii antreprenori cu greu își găsesc un spațiu comercial.

Preţurile la spaţiile comerciale în Chişinău, în anul 2014, practic nu s-au modificat. Potrivit experţilor Agenţiei imobiliare şi de expertize „Euroimobil”, cele mai mari preţuri se menţin pe artera principală a capitalei.

Astfel prețul mediu pentru un spațiu de birou în sectorul centru al capitalei, poate atinge între 800 și 1200 de euro m2. dacă doriți să închiriați un oficiu puțin mai ieftin, atunci puteți alge sectoarele Poșta Veche sau sectorul Telecentru, unde un metru pătrat costă între 400 și 600 de euro pe lună.

Cu toate că oferta este mare, oamenii de afaceri cu greu găsesc un spațiu comercial. Cel mai greu le vine tinerilor antreprenori, care abea se lansează pe piață și au nevoie de un centru unde să-ți desfășoare afacerea. Ana-Maria Cojocaru, este absolventa primimului reality show de la MBC, Business Factory și a fost în căutarea unui spațiu comercial timp de 4 luni.

Spațiu pe care la găsit cu greu până la urmă, necesită din nou investiții întrucât trebuie să adapteze încăperea afacerii sale.

O altă tendință printre tinerii antreprenori este să își promoveze afacerile de acasă, prin intermediul rețelelor de socializare. Însă nu poate aduce același succes.

Potrivit experților Agenţiei imobiliare şi de expertize „Euroimobil”, cele mai căutate spații comerciale și de birou sunt acele care au între 20 și 50 de metri pătrati, unde există ieșire directă în stradă, parcare și infrastructură bine dezvoltată.

Comentarii