05.08.2016 03:20

Cele mai mari companii producătoare de bere din lume fuzionează. Tranzacția, autorizată și în Moldova

Două cele mai mari companii producătoare de bere din lume au decis să fuzioneze și urmează să devină un furnizor unic, lider pe piață la nivel mondial, scrie Bizlaw.md.

Este vorba despre societatea „Anheuser – Busch InBev” SA/NV, care intenţionează să preia controlul asupra „SABMiller” PLC. În Republica Moldova tranzacția a fost asistată de Biroul asociat de avocați „Țurcan Cazac”, scrie bani.md.

Concentrarea economică generată de tranzacție a fost autorizată de Consiliul Concurenței din Republica Moldova la 5 iulie. Societatea „Anheuser – Busch InBev” include mărcile Corona, Stella Artois și Budweiser. „SABMiller” deține mărcile Miller, Peroni, Pilsner Urquell și Grolsch. La nivel global, entitatea ar putea obține profit de patru ori mai mare decât Heineken, în prezent al treilea cel mai mare producător de bere, scrie Bizlaw.md.

Potrivit avocaților BAA „Țurcan Cazac”, aceasta este prima concentrare economică notificată și autorizată de către Consiliul Concurenței în Moldova, părțile căreia sunt companii străine, notează sursa citată. În conformitate cu Legea concurenței din Republica Moldova, o concentrare economică trebuie să fie notificată în cazul în care cifra totală de afaceri realizată cumulativ de întreprinderile implicate, înregistrată în anul anterior operaţiunii, depăşeşte 25 de milioane de lei şi există cel puţin două întreprinderi implicate în operaţiune care au realizat pe teritoriul Republicii Moldova, fiecare în parte, o cifră totală de afaceri mai mare de 10 milioane de lei în anul anterior fuziunii.

Per total, „Anheuser – Busch InBev” a notificat fuziunea în aproximativ 30 de jurisdicții din întreaga lume și este asistată la nivel global de către firma internațională de avocatură Freshfields Bruckhaus Deringer LLP.

SURSA

Comentarii