05.09.2014 13:54

CHIȘINĂUL RISCĂ SĂ RĂMÂNĂ FĂRĂ ENERGIE TERMICĂ?

Reorganizarea Termocom ar putea să nu fie dusă la bun sfârșit pănă la Anul Nou. Ca urmare ar putea fi afectat regimul de termoficare a capitalei în sezon rece. Mai mult, țara noastră ar putea pierde creditul preferențial de la Banca Mondială destinat modernizării sectorului termo-energetic.

Despre aceste pericole anunță Ministerul Economiei într-o notă informativă la Proiectul de hotărîre a Guvernului „Pentru aprobarea proiectului de lege privind unele măsuri referitor la procedura de faliment a Societăţii pe Acţiuni „Termocom”. Instituția propune modificarea procedurii, iar loc să fie expusă la licitație, societatea pe acțiuni ar putea transfera activele sale către CET-2. Astfel ar putea fi rezolvat litigiul și lichidate datoriile.
Sistemul centralizat de alimentare cu energie termică din mun. Chişinău (în continuare – SACETC) este un complex, format din două centrale electrice cu termoficare SA „CET-1”, SA „CET-2”, precum şi SA „Termocom”, care parţial produce energie termică şi asigură distribuţia şi furnizarea energiei termice.

Comentarii