03.11.2014 11:32

CINE VA CUMPĂRA "TERMOCOM-UL" ȘI CÂT COSTĂ ÎNTREPRINDEREA

Municipalitatea a primit oferta de a procura societatea pe acțiuni „Termocom”. Anunțul a fost făcut în ședința de astăzi a Primăriei.

Tranzacția de vânzare-cumpărarea a întreprinderii ”Termocom” este estimată la 1,6 mld. lei, fiind prevăzută achitarea unui avans de 40% din suma totală. Restul sumei trebuie să fie achitată în termen de 10 zile de la semnarea contractului. Primarul de Chișinău, Dorin Chirtoacă, a menționat în cadrul ședinței că este o sumă exorbitantă pentru bugetul municipal, iar rata de îndatorarea admisibilă pentru instituție nu permite contractarea unui credit. Astfel, potrivit șefului Direcţiei Finanţe a Primăriei Chişinău, Veronica Herța , în cazul în care suma necesară va fi contractată pentru un termen de 10 ani, rata de îndatorare ar fi de 16%, plus la cele 5 % deja existente.

Rata de îndatorare admisibilă a municipiului Chișinău, impusă de partenerii externi, este de 10% din buget. În cazul în care Primăria refuză să procure întreprinderea Termocom, procesul de fuzionare cu CET 2 va fi încheiat și cea din urmă va intra în drepturi și în posesia activelor Termocom.

Comentarii