08.09.2014 14:18

CIRCUITUL TURISTIC, SCĂZUT ÎN ROMÂNIA! CÂȚI VIZITATORI PRIMEȘTE ANUAL ȚARA VECINĂ

Deși România primește anual peste opt milioane de vizitatori, circuit turistic al acesteia este mai mic comparativ cu țările din regiune, arată datele companiei de cercetare Euromonitor, citate de Ziarul Financiar.

Pentru comparație, Polonia este vizitată anual de peste 14,46 milioane de turiști, Cehia – de 13,27 milioane, iar Ungaria atrage un număr de 11,27 milioane de vizitatori.

Potrivit studiului, primele trei destinaţii – Bucureşti, Braşov şi Timişoara – atrag aproape jumătate din totalul de turiști.


Astfel, Bucureştiul găzduieşte anual 2,44 milioane de turişti români şi străini, veniţi fie pentru business, fie pentru vacanţă, ei reprezentând o treime din numărul total de vizitatori. Totuși, spun experții români, capitalele din Europa Centrală şi de Est, precum Praga sau Budapesta, primesc anual 5-6 milioane de vizitatori fiecare.

Pe de altă parte, ministrul delegat pentru IMM-uri și Turism, Florin Jianu, a declarat într-o conferință la Suceava că România se situeaza între primele zece țări europene după creșterea a numărului de turiști, fiind pe locul patru cu creștere de turiști din China și pe primele zece locuri cu creștere pentru turiști din Statele Unite, Olanda, Marea Britanie, Franâa sau Italia, informează business24.ro.

Comentarii