09.11.2016 09:45

Companiile energetice din Moldova vor fi vîndute investitorilor occidentali

Există companii românești, europene și americane care negociază achiziția unor companii de energie din Republica Moldova și demararea unor proiecte de explorare a hidrocarburilor.

Potrivit presei de la București, declarația a fost făcută de consultantul companiei „Deloitte”, fostul ministru român al Energiei Răzvan Nicolescu la ședința Asociației Furnizorilor de Energie Electrică din România.

Potrivit lui Nicolescu, sînt tot mai multe semnale că în domeniul energetic cooperarea Republicii Moldovei atît cu România, cît și cu Uniunea Europeană și cu SUA se intensifică, sînt într-un moment în care lucrurile evoluează pozitiv. Există companii românești, companii europene și companii americane care negociază și preluarea terminalului portuar de la Giurgiulești, negociază și preluarea unor distribuții de energie electrică din Republica Moldova și preluarea unor companii din domeniul gazelor naturale și derularea unor investiții în explorare de hidrocarburi în Republica Moldova.

Răzvan Nicolescu a menționat că concretizarea acestor colaborări depinde de rezultatul alegerilor prezidențiale de la Chișinău. „Mă aștept ca lucrurile să evolueze pozitiv, mă aștept ca o parte din aceste investiții să se realizeze, să se creeze locuri de muncă în Republica Moldova, cu o condiție, legată de ceea ce urmează să se întîmple peste cîteva zile, adică și cetățenii din Republica Moldova să-și aleagă lideri care să dorească să se întîmple aceste investiții și să-și dorească această apropiere de lumea occidentală", a subliniat reprezentantul „Deloitte”.

Răzvan Nicolescu a masi spus că în scurt timp va fi demarată și prelungirea pînă la Chișinău a conductei de gaze Iași-Ungheni, proiect susținut din bani europeni.

SURSA

Comentarii