17.09.2014 12:20

CONFECȚII MOLDOVENEȘTI, LA EXPOZIȚIE ÎN PARIS

Agenţi economici din Republica Moldova, inclusiv din stînga Nistrului, îşi prezintă mărfurile la Expoziţia internaţională specializată în domeniul industriei uşoare "ZoomByFatex", care se desfăşoară în perioada 16-18 septembrie, la Paris, informează MOLDPRES.

Participarea cu un stand colectiv la evenimentul din capitala Franţei este organizată de Camera de Comerţ şi Industrie, cu asistenţa financiară a Uniunii Europene şi PNUD, în cadrul Programului "Susţinerea măsurilor de promovare a încrederii".
La standul Republicii Moldova sînt expuse articole de îmbrăcăminte pentru dame, bărbaţi şi copii. Reprezentanţii companiilor autohtone vor lua parte şi la programul de afaceri al expoziţiei "ZoomByFatex", unde se vor familiariza cu tehnologiile, inovaţiile şi tendinţele din industria textilă şi cea a modei. În cadrul aceluiaşi proiect al Programului UE-PNUD, de la începutul anului curent alţi 30 de agenţi economici de pe ambele maluri ale Nistrului au participat cu standuri comune la expoziţii specializate din Germania, Cehia şi Polonia, iar pînă la sfîrşitul acestui an încă 20 de întreprinzători de pe ambele maluri vor lua parte împreună la expoziţii - în România şi Bulgaria. Scopul Programul UE-PNUD este să contribuie la promovarea încrederii între ambele maluri ale Nistrului prin implicarea autorităţilor locale, societăţii civile, comunităţii de afaceri şi altor părţi interesate în activităţile de dezvoltare economică şi socială a comunităţilor locale.

Comentarii