Cotațiile petrolului la bursele internaționale au ajuns la cele mai mici valori din ultimii cinci ani. Petrolul marca Brent costă 56,93 dolari pentru un baril, iar cel de marca WTI a pierdut față de ziua de ieri mai mult de 3% și a ajuns la valoarea de 52,89 dolari pentru un baril.
Piata petrolului cunoaste o noua scadere determinata de temerile investitorilor legate de surplusul productiei de titei din Statele Unite.

In schimb, la New York, pretul barilului american "light sweet crude: (WTI), cu livrare in februarie s-a apreciat cu 0,15 dolari/baril, urcand la 53,76 dolari.

Incepand cu mijlocul lunii iunie, cursul aurului negru a pierdut 50% din valoare, pe fondul unei oferte abundente, a unui dolar tot mai puternic si a unei cereri slabe in contextul incetinirii economiei mondiale, informează incomemagazine.ro.

In plus, Organizatia tarilor exportatoare de petrol, OPEC, a mentinut neschimbate cotele de productie, subliniind, totodata ca acestea nu vor fi modificate nici daca pretul titeiului va cobori la 20 de dolari/baril.