08.09.2014 14:33

CREȘTERE RECORD ÎN ECONOMIA GERMANIEI. EXPORTURILE AU DEPĂȘIT CU MULT AȘTEPTĂRILE

Economia Germaniei a înregistrat recorduri. Potrivit portalului economica.net cu referire la Bloomberg, exporturile acestei țări au depăşit pentru prima dată 100 de miliarde de euro în luna iulie curent , iar excedentul comercial a urcat la cel mai ridicat nivel înregistrat vreodată, deşi comerţul ar putea fi afectat de înmulţirea sancţiunilor impuse Rusiei.

După cum informează Oficiul Federal de Statistică, exporturile au crescut în iulie cu 4,7%, cel mai semnificativ avans din ultimii peste doi ani, la 101 miliarde de euro, în timp ce Importurile au scăzut cu 1,8%. Astfel, excedentul comercial al Germaniei s-a extins în iulie la 23,4 miliarde de euro, de la 16,6 miliarde de euro în iunie.
Potrivit economistului , Johannes Gareis, de la Natixis, Frankfurt, economia Germaniei a avut un start excelent în trimestrul trei al anului. Deşi este încă devreme de estimat, datele sugerează că motorul de creştere al economiei a fost repornit şi va putea fi evitată recesiunea tehnică. Totodată, autorităţile de la Berlin mizează în acest an pe o creştere de 1,8%, de aproape patru ori mai mare decât cea de 0,4% înregistrată în 2013.

Comentarii