27.10.2014 16:08

CUM AU AVUT LOC PRESELECȚIILE REALITY SHOW-LUI "BUSINESS FACTORY"

Am dat start primei ediții a reality show-ului ”Business Factory”. Ați avut ocazia să cunoașteți ideile de business cu care au venit participanții proiectului - inedite, din diferite domenii de activitate. Fiecare participant era gata să demonstreze juriului că anume afacerea sa merită să trecă prin fabrica noastră de business. Asadar, am cunoscut numele celor 7 concurenți ”Business Factory”.

Pe 24 octombrie am anunțat despre ”Business Factory” și în doar 7 zile în competiție s-au înstris 100 de curioși, la preselecție au fost acceptați 71 dintre ei, însă la fața locului au ajuns doar 30. Și asta pentru că locația preselecției a fost deosebită, în zona industrială a orașului, la una dintre cele mai mari fabrici din țară: “Glass Container Company”.


Viitorii antreprenori au avut ocazia unică de a vedea chiar inima procesului industrial de producere a sticlei. Tinerii au văzut cum se transformă focul în sticla cu ajutorul unui cuptor de 1500 grade.


Participanții au avut parte de o excursie prin fabrică, după care a urmat preselecția propriu-zisă. Ei au avut doar 3 minute la dispoziție pentru a-și prezenta ideea de afacere. Tinerii chiar s-au întrecut în orginalitatea proiectelor.

După 5 ore de preselecții, membrii juriului au facut alegerea. Cei șapte norocoși au fost selectați datorită ideilor pe care le-au prezentat, dar mai ales datorită pregătirii și atitudinii serioase de care au dat dovadă.

Printre ei se mai numără și: Irina Rogojina care vrea să lanseze în premieră pentru Republica Moldova serviciile de personal concerge pentru turiști, Arcadie Scobioală a venit cu ideea de a plasa publicitate pe paharele de tip vendig și Daniel Budici, care intenționează să comercializeze țigări electronice prin intermediul unui magazin online.


Pe cei șapte eroi, în continuare, îi așteapă 8 săptămâni cu lecții practice si teoretice. Tot ei vor fi monitorizați de camerele MBC cum își fac tema pentru acasă și trec peste toate provocările impuse, iar intr-un final vor fi aleși doar 5 dintre ei. Și d-voastră, stimați telespectatori, aveți posibilitatea să votați antreprenorul favorit pe site-ul: factory.angrybusiness.md.

Comentarii