29.09.2014 14:41

CUM SE VA DESFĂȘURA SĂPTĂMÂNA EUROPEANĂ A ÎNTREPRINDERILOR MICI ȘI MIJLOCII, ÎNCEPUTĂ ASTĂZI

Începând de astăzi în Republica Moldova, dar și în alte 36 de țări se organizează Săptămâna Europeană a Întreprinderilor Mici și Mijlocii.


În cadrul acesteia la Chișinău și în majoritatea centrelor raionale vor avea loc mai multe evenimente publice de amploare care vor avea în vizor activitatea întreprinderilor mici şi mijlocii. Astfel, săptămâna a demarat cu un seminar înformativ și instructiv la care au luat parte mai mulți tineri studenți dornici de a iniția o afacere precum și tineri antreprenori, gata să-și împărtășească experiența.

Primul seminar informativ ”De la Idee la Afacere” din cadrul Săptămânii Europene a IMM-urilor a adunat o sală plină de studenți. Scopul evenimentului a fost de a-i stimula pe viitorii antreprenori să-și creeze propria afacere dar și să se familiarizeze cu programele de suport ale organizației ODIMM. Potrivit directorului ODIMM Iulia Iabanji, sunt tineri care au idei de afaceri dar nu știu să le pună în aplicare.

Viitorii antreprenori admit că nu sunt bine informați despre cum să-și deschidă propria afacere însă sunt gata să învețe pentru a nu lăsa străinii să ne ocupe piața de desfacere.

La eveniment au luat parte și tineri antreprenori, care au venit să încurajeze studenții prin diferite sfaturi și oportunități. Și dacă unora le-au lipsit exemplele oamenilor de succes atunci când își deschideau propria afacere, alții vin cu sfaturi foarte concrete.

Săptămâna Europeană a IMM-urilor este coordonată de Comisia Europeană, iar în Moldova evenimentul este organizat sub egida Ministerului Economiei, împreună cu Organizația pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii.

Comentarii