23.07.2014 16:48

TRANSFER BANCAR LA DOAR 5 EURO

Începând cu 1 octombrie transferurile bănești din Italia în țara noastră vor costa 5 euro. Acest serviciu va fi lansat de întreprinderea de stat Poșta Moldovei.
Comisionul de 5 euro este fix și valabil pentru transferuri de până la 1 mie de euro care este și suma maximă pentru un transfer. În curând acest serviciu va fi implementat și pentru transferurile din Portugalia și Spania.
Pentru efectuarea transferurilor va fi folosit sistemul electronic, de aceea operațiunea ar putea dura de la o zi până la 3.
Banii vor putea fi recepționați la orice filială a Poștei Moldovei. În prezent, sistemele de transferuri bancare sunt accesibile în filialele mai mari ale întreprinderii Poșta Moldovei. Acestea au și taxe mai mari. (НАЧАЛО КАРТОНА) Astfel, Western Union impunde un comision de la 7 la 40 de euro în funcție de suma transferului. Unistream cca 2% sau 5-25 euro. BESXpress 3,5%, Strada Italia de la 10 euro, iat Trabex de la 6-8 euro per transfer. (CARTON OFF) Potrivit datelor BNM din ianuarie până în mai 2014, volumul transferurilor a constituit 613 mil dolari, ceea ce este cu 5% mai mult decât în perioada similară a anului trecut.

Comentarii