09.09.2014 14:54

DEZASTRU ÎN INDUSTRIA MONDIALĂ DE PRELUCRARE! AFACERILE, ÎN CONTINUĂ SCĂDERE

În ultima perioadă, industriile din economia mondială sunt marcate de procese dezastruoase, transmite vestifinance.ru. Publicația face referință la scăderea cifrei de afaceri a companiilor din industriile mai multor țări.

În luna august, doar 9 țări din 26 au raportat o îmbunătățire a situației, în 15 țări activitatea industrială stagnează, iar în alte două țări industriile sunt pe punct mort, arată datele Business Insider, citate de publicația rusă.

Aceasta mai scrie că cel mai mult sunt afectate industriile țărilor europene, unde indicele de activitate a companiilor industriale este în linie descendentă. Cel mai mult are de suferit Franța, care a înregistrat cea mai mare scădere a indicelui activității de afaceri în ultimele 15 luni. Acesta a ajuns la 46,9 puncte, zona de stabilitate fiind situat la 50 de puncte.

Această scădere impune companiile industriale franceze să-și reducă angajații și achizițiile de materie primă. La polul opus, indicele activității de afaceri în SUA a atins cota record de 57,9 puncte. O astfel de situație nu s-a mai repetat din aprilie 2010.

Pentru prima dată din februarie curent, industria din Rusia a înregistrat un indice al activității ce depășește 50 de puncte, scrie Vestifinance.ru.

Comentarii