29.08.2014 14:39

DIASPORA PROPUNE SOLUȚII PENTRU PROBLEMELE ECONOMICE

Tinerii din diasporă, care muncesc și studiază peste hotarele țării, au soluții pentru problemele economice cu care se confruntă acum țara noastră. Astfel, în cadrul seminarului „Diaspora economică pentru Moldova” tinerii au venit cu 11 proiecte pe subiecte concrete, care urmează să fie dezbătute, definitivate şi puse în aplicare de Guvern.

În cadrul seminarului de politici publice „Diaspora economică pentru Moldova”, au participat 14 tineri care au obţinut performanţe remarcabile în activitatea profesională. Acestora li s-a oferit posibilitatea de a prezenta politicile publice în domeniile finanţe, pensii și infrastructură, pe care le-au elaborat împreună cu funcţionari publici din instituţiile guvernamentale din ţara lor de origine. Astfel, printre șirul de propuneri, una ține de Dezvoltarea Instrumentelor Financiare de Utilizare a Remitențelor și Economiilor Migranților în Dezvoltarea Economică a Republicii Moldova. Obiectivul fiind majorarea ponderii investițiilor din transferuri internaționale către Moldova de la 5 la 10% pînă în 2018. Prezent la evenimen, Premierul a apreciat contribuţia şi entuziasmul cu care au susţinut concetăţenii noştri această idee, menţionând că domeniile în care au fost propuse cele 11 proiecte de politici publice sunt esenţiale pentru dezvoltarea durabilă a țării noastre.

Seminarul de politici publice „Diaspora economică pentru Moldova” s-a desfăşurat în cadrul Zilelor Diasporei, cu susţinerea Programului comun global „Integrarea migraţiei în strategiile naţionale de dezvoltare”, implementat de Guvern și finanţat de Agenţia Elveţiană pentru Cooperare şi Dezvoltare.

Comentarii