30.09.2016 14:50

"Dionysos-Mereni" va fabrica un număr record de sticle de vin

Înacest an «Dionysos-Mereni» vafabrica un număr record de sticle de vin RaraNeagră- 15 mii de sticle.

Sezonul de recoltareînplinădesfășurare. Suprafațatotală a planatiilorholdingului- 151 de hectare. Parteaprincipală a vitei de vieesteplasatainapropiereasatuluiMereniiNoi, înraionulAneniiNoi. PotrivitluiAnatolieGurschii, director al «AgroVitaComerț» - unitatiiagricoleholdingului, "Înurmătoriicâțivaaniavemplanurile deinmultirea a zonelor de irigarepentruaasigurarezistența la perioadele de secetă".

Înciudacondițiilormeteorologicenefavorabilepentruviticultoriînacest an, angajațiicompaniei au obținutrezultatebune. Celemaibunerandamente de performanță din soiurile Muscat Ottonelși Malbec - 12 tone/ha, Sauvignon Blanc - 10 tone/ha, Rin Riesling si Merlot - 9 tone/ha, RaraNeagra, Cabernet Sauvignon si Pinot Noir - 8 tone/ha. Celemaimultestruguri se voradunadin plantatiiRieslingului - aproximativ 360 de tone.

Director «Dionysos-Mereni», LudmilaOlaru, a subliniatfaptulcă: "Calitateastrugurilor din acest an esteexcelent. Suntsigurcă, în 2016, Iubitorii devin se inmultestecolectiicu celemaibunevinurisecișide desert".

Înprimiiani de independență, companiaaînceputrecuperareade soiendemic de viță de vie RaraNeagră. In anul 2003, «Dionysos-Mereni» din acestsoi a produsprimulvin. Acestsoi de struguricompanievindeșipentrualtecompaniimari din țară.

Soiuri de struguri Riesling a devenitbazacelormaibuneexcelentevinuri de «Dionysos-Mereni» - prima din Moldova Ice Wine sub numeleBrumariusivinuriAmbrozia - din struguriafectați de putregainobil. In anul 2002, Ice Wine Brumariu Riesling a devenitprimul vin moldovenescinclusîncatalogul "1000 celemaibunevinuri din lume", publicat de UniuneaOenologilor din Franța.

De ziuavinuluicompania «Dionysos-Mereni» vaorganizaîn PMAN o degustare de vinuriprintre care Ice Wine Brumariu Riesling şi vin de porto Port Mereni.

Înacest an la concursulinternaţional din BucureştiBrumariu de la Dionysos-Mereni a primittitlul de celmai bun vin din lume la categoria de Ice Wine.

SURSA

Comentarii