25.09.2014 16:03

DOLARUL HONG KONG, TOT MAI POPULAR ÎN RUSIA

Moscova Exchange va vinde dolari Hong Kong, deoarece această monedă este foarte solicitată de companiile rusești după impunerea sancțiunilor. Experții sunt de părere că de tranzacțiile cu dolarul Hong Kong vor fi interesate nu doar companiile și băncile sancționate, dar și mulți alți agenți economici care doresc să-și diversifice investițiile.

Potrivit șefului centrului de trafic Metallinvestbank ,Serghei Romanchuk, de dolarul Hong Kong este interesat un grup mare de participanți pe piață care nu doresc să se folosească de dolarul american din cauză că operațiunea ar putea fi limitată din cauza sancțiunilor. Romanchuk mai consideră că păstrând banii în dolari Hong Kong, nu se simte riscul cursului de schimb în raport cu dolarul american.
În luna august curent , mari companii din Rusia precum , "MegaFon" și MMC "Norilsk Nickel", și-au trecut toate fondurile în dolari Hong Kong pentru a se proteja de eventualele sancțiuni, au declarat experții pentru RBC. Totodată, experții consideră că de plățile cu dolarul Hong Kong ar putea fi interesate și băncile de stat, care din cauza sancțiunilor transmit banii din bănci străine din Centrul de Compensare Național.

Comentarii