28.08.2014 13:56

DRUM EUROPEAN ÎN VĂRZĂREȘTI

Drum european în comuna Vărzărești, raionul Nisporeni. Aproape cinci km de drum au fost reparați conform standartelor europene, dintre care 1 km jumătate a fost deja asfaltat. Potrivit administrațieii locale, până la sfârșitul anului curent urmează să fie pavată și cealaltă porțiune de drum. Pentru realizarea acestui proiect au fost alocați aproape 24 milioane de lei, bani din bugetul Agenției de Dezvoltare Centru și al ministerului Transporturilor. Pentru a aceasta autoritățile locale au elaborat un proiect de reconstrucție a șoselei.

Primarul localității garantează calitatea lucrărilor, deoarece conform spuselor lui acestea au fost strict supravegheate. Totodată, acesta a mai subliniat că în prezent este nevoie de multă perseverență pentru a finaliza într-un timp scurt un un proiect de infrastructură. Potrivit lui, obstacolele birocratice deseori își fac prezența în regimul de lucru.

Potrivit primarului, reparația acestei porțiuni de drum a fost absolut necesară, datorită impactului economic- demografic pe care îl are acesta. Locuitorii din Vărzărești nu au crezut niciodată că într-un final vor păși pe un drum reparat. Aceștia simt deja schimbarea.

În acest sens, locuitorii capitalei ar putea să fie invidioși, aici drumurile mai mult sunt cârpite decât reparate. Potrivit unei declarații făcute de edilul capitalei, Dorin Chirtoacă, în vara acestui an la un post de televiziune, 90 la sută dintre străzile din municipiul Chișinău au un termen de uzură expirat, chiar dacă în fiecare an se efectuează reparații.

Comentarii