10.07.2014 16:32

EMBARGO-UL LA CARNE, DISCUTAT LA BERLIN

Interdicția impusă la exportul de carne și produsele de carne din RM, impusă de Rusia acum câteva zile, a fost discutată la nivel înalt și în Europa. Cancelarul german Angela Merkel consideră că autoritățile noastre trebuie să intensifice dialogul cu Rusia în problema cărnii, asta chiar dacă exista și o decizie politică, în cazul vinurilor.

ANGELA MERKEL cancelarul federal al Germaniei: "Moldova are multe probleme în relaţiile economice cu Rusia. Am discutat şi despre aceste probleme comerciale. Probabil este o decizie politică, ceea ce nu este bine în relaţiile comerciale. Posibil este o problemă în legătură cu țara de origine a acestor cărnuri. Însă exemplul vinurilor arată că era vorba de o decizie politică, asta dacă analizăm rațional situația.”
Premierul Iurie Leancă întreprinde o vizită oficială în Germania, la invitația cancelarului german, Angela Merkel. La Berlin este organizat și un forum al oamenilor de afaceri. Obiectivul reuniunii este extinderea investitiilor directe germane în țara noastră, precum și facilitarea oportunităților pentru creșterea comerțului bilateral.

Comentarii