21.09.2016 07:45

Estonia va continua să acorde asistenţă Moldovei

Republica Moldova continuă să fie printre țările prioritare în programul Estoniei de asistenţă pentru cooperare, iar Estonia va susţine în continuare vectorul european al ţării noastre şi îi va acorda asistenţă financiară.

Acest fapt a fost remarcat de preşedintele Estoniei, Toomas Hendrik Ilves, în cadrul întrevederii cu prim-ministrul Moldovei, Pavel Filip, la New York, unde cei doi oficiali participă la cea de-a 71-a sesiune a Adunării Generale a ONU.

Discuţia a vizat perspectivele dezvoltării relaţiilor bilaterale între Moldova şi Estonia, inclusiv a dialogului politic şi cooperării economice, precum şi agenda europeană a ţării noastre.

Pavel Filip a adus mulţumiri pentru asistenţa acordată Moldovei de Guvernul Estoniei în vederea implementării reformelor necesare pentru dezvoltare şi pentru disponibilitatea de a oferi expertiză în diverse domenii de interes comun, inclusiv în ce privește preluarea practicilor europene.

Părţile au remarcat buna cooperare la nivel de regiuni, municipalităţi şi oraşe, fiind deja stabilite 11 acorduri de cooperare între autorităţile publice locale din Moldova şi Estonia. Astfel, în anul 2015, Guvernul eston a acordat Moldovei asistenţă în valoare de 950 de mii de euro pentru 25 de proiecte, aceeaşi sumă fiind alocată şi în anul curent.

SURSA

Comentarii