23.10.2014 12:43

EUROPA, ÎN PRAGUL UNUI CONFLICT MAJOR! AU APĂRUT DISPUTE PE MARGINEA BUGETELOR!

În Europa este gata să izbucnească un conflict major. Mai mult decât atât, între Bruxelles și două mari puteri economice Franța și Italia, notează presa internațională. Conform noilor norme, adoptate de Uniunea Europeană anul trecut, membrii Uniunii Europe ar trebui să prezinte proiectele de buget Comisiei Europene înainte de 15 octombrie, iar CE este obligată până la sfârșitul lunii să le aprobe sau să le trimită UE pentru finalizare în anul următor.

Potrivit experților internaționali, nu este pentru prima oară când Bruxelles-ul nu poate ajunge la un compromis cu Franța. Conflictul ar putea să apară din cauza că autoritățile Franceze nu reușesc să se încadreze în graficul stabilit privind scăderea deficitului bugetar până la 3%. Al doilea motiv de neînțelegere dintre Bruxelles și Paris, îine de reducerea heltuielilor. Comisia Europeană consideră angajamentul luat de către Guvernul francez de a scădea cheltuielile cu 50 miliarde dolari, insuficient. În plus, faptul că Franța merită concesii pentru faptul că este o țară mare, stârnește reacții severe din partea altor țări europene mai mici, care nu sunt deacord cu politica dublelor standarde.


Cât privește bugetul Italiei, Comisia Europeană nu este mulțumită de reducerea impozitelor în mărime de 18 miliarde de euro. Roma, promite în schimb să îndeplinească sarcina care ține de deficitul bugetar. Guvernul Italiei, intenționează să reducă cheltuielile cu 15 miliarde de euro și să ia de la creditori o sumă în valoare de 11 miliarde. Aceasta, cu toate că datoriile Italiei, în august au atins 2,14 trilioane de euro. Însă, nici această decizie nu pare să mulțumească Bruxellles-ul, deoarece Italia planifică pntru 2015 o datorie 133,4% din PIB, ceea ce întrece dublu permisiunea Comisiei Europene care permite o datorie a țării de cel mult 60%. Unica ce ar putea liniști apele ar fi ca și bugetele Austriei, Sloveniei Și maltei să fie analizate conform acelorași rigori, notează publicația.

Comentarii