31.05.2014 11:44

EXPO 2015 TOT MAI APROAPE

Lucrarile de pregatire pentru Expozitia Mondiala de la Milano sunt in toi. În acest an evenimentul înregistreaza un record. Daca in Shang Hai în 2010 au fost edificate 42 de pavilioane, atunci la expozitia mondiala de la Milano vor fi peste 60 de pavilioane si spatii tematice. Proiectul intruneste peste 140 de tari participante.

Giuseppe Sala comisar EXPO 2014 Milano: ”Am sperat să nu cedăm cu nimic Shanghaiului și interesul pentru aceste eveniment a crescut considerabil. Tema ”Hranim Planeta”, ”Energie pentru viață” a adunat mulți participanți. Vom avea la Milano chiar mai multe pavilioane orientale decât la expoziția de la Shanghai. Cantitatea celor care vor să participe a depășit cifra de 100 de mii de oameni.”

Expozitia de la Milano va fi focusata mai mult asupra celor mai importante teme ale deceniului, precum: repartizarea rezervelor alimentare, a apei potabile, starea alimentatiei contemporane si sanatarea umana. Pavilioanele de la Milano uimesc prin grandiozitatea acestora. De exemplu pavilionul Frantei la expo 2015 este conceput ca o hala comerciala acoperita si confectionata din material lemnos reutilizat. Ideea de baza pavilionului italian este padurea urbana, iar pavilionul valuros al Chinei, numit si Taramul sperantei, demonstreaza ca speranta poate sa apara doar cand natura si orasul cu dezvoltarea se afla in armonie perfecta.

Expozitia monsiala de la Milano se va desfasura pe un teritoriu de peste 2 mln metri patrati. Gazdele asteapta peste 29 de mln de oaspeti si peste 1,5 mlrd de vizitatori online.Suma investitiilor directe se va ridica la 14 mln de euro.

Comentarii