22.09.2014 09:46

FĂRĂ VIZE ÎN ISRAEL

Cetățenii moldoveni vor putea călători fără vize în Israel. Decizia a fost luată ieri de Executivul israelian. Până în prezent, costul unei vize pentru Israel era de 17 dolari.

Ministrul Afacerilor Externe al Statului Israelian, Avigdor Liberman, i-a comunicat anunţul într-o discuţie telefonică prim-ministrului Iurie Leancă. Potrivit MAE israelian, începând de astăzi, instituţiile abilitate din Israel vor pregăti, în termeni restrânși, procedura de intrare în vigoare a deciziei respective. Data din care cetăţenii Republicii Moldova vor putea călători fără vize în Statul Israel va fi anunţată ulterior de către MAEIE.
Moldova și Israel au semnat până în prezent 24 de acorduri bilaterale, inclusiv Acordul privind angajarea la muncă a 1000 de moldoveni. În proces de negociere sunt alte opt acorduri moldo-israeliene. Începând cu 1 iunie 2010 cetățenii statului Israel au fost scutiți de necesitatea perfectării vizei pentru intrarea în Moldova. Cetățenii țării noastre mai pot circula fără vize și în Brazilia, Chile, Turcia, precum și în țările Uniunii Europene.

Comentarii