16.10.2014 14:18

FĂRĂ VIZITE FISCALE LA ÎNTREPRINDERILE NOI

Vizitele fiscale la companiile nou înregistrate vor fi excluse. O solicitare în acest sens a fost făcută de prim-ministrul Iurie Leancă Inspectoratului Fiscal Principal de Stat.

Astfel, instituția urmează să revizuiască toate actele sale normative interne care prevăd vizite fiscale și să excludă orice vizite la companiile nou înregistrate în perioada de la înregistrare până la prezentarea primului raport financiar, informează agora.md.

Prin urmare, funcția informativă și consultativă a Inspectoratului Fiscal Principal de Stat va fi exercitată doar la solicitarea din partea agenților economici, iar vizitele fiscale vor fi încadrate în baza principiului evaluării de risc a întreprinderii respective.

Inițiativa are drept scop îmbunătățirea climatului de afaceri în Republica Moldova și în special asigurarea funcționării reale a principiului „ghișeului unic” de înregistrare a întreprinderilor. În același context, în mai 2014 a fost emisă o Indicație a prim-ministrului Iurie Leancă, prin care s-a solicitat de la IFPS, CNAM, CNAS și BNS anularea cerinței de înregistrare suplimentară la oficiile sale teritoriale a întreprinderilor nou create.

Comentarii