08.11.2016 14:15

Filip: Anul 2017 poate deveni unul istoric în modernizarea ţării

Cel mai important efect al aprobării de către FMI a noului program pentru Republica Moldova este deblocarea finanţării externe a ţării noastre.

Acest lucru l-a declarat prim-ministrul Pavel Filip la briefingul comun cu preşedintele Parlamentului, Andrian Candu.

El a menţionat că mulţi au încercat să convingă cetăţenii că actualele autorităţi nu vor reuşi să se înţeleagă cu FMI, să obţină semnarea noului acord şi la baza acestor atacuri au fost raţionamente politice, preelectorale, de PR. „Noi am îndemnat să se judece doar după fapte şi am reuşit atît să realizăm „Foaia de parcurs” a reformelor prioritare, cît şi să obţinem aprobarea unui nou program de finanţare cu FMI”, a specificat premierul.

Potrivit spuselor lui, noul program al Fondului pentru Moldova prevede finalizarea reformei legislaţiei, orientate spre prevenirea spălării banilor, combaterea corupţiei şi ridicarea nivelului de transparenţă.

Programul mai prevede acţiuni ale Băncii Naţionale pentru aplicarea legislaţiei, a măsurilor de consolidare a gestionării corporative a băncilor. Este vorba şi despre realizarea unei politici bugetar-fiscale echilibrate pentru asigurarea sustenabilităţii datoriei publice.

SURSA

Comentarii